Droomhuiscoach - Interieurcursus

Ontwerp jouw eigen keuken met de online cursus van droomhuiscoach

In dit online programma ontwerp je zelf je droomkeuken, met online begeleiding van een ervaren interieurarchitect.. Stap voor stap neem ik je mee, van idee tot de definitieve plattegrond. Ik geef je de tools, jij gaat aan de slag. Zo weet je zeker dat je keuken straks niet alleen functioneel is, maar ook precies past bij jouw situatie en echt een reflectie is van jouw persoonlijkheid.

01 | In 3 stappen naar een concreet plan voor je keuken

Cursus – 14 Lessen

Heb jij een Pinterest board vol met ideeën over je keuken, maar eigenlijk nog steeds geen idee wat je precies wilt? Wil je zélf je ideeën concreter maken? Dan is deze module voor jou!

02 | De indeling van je keuken bepalen met een vlekkenplan

Cursus – 21 Lessen 

Dit programma helpt je om stap voor stap zélf jouw droomkeuken te ontwerpen, met online begeleiding van een ervaren interieurarchitect.

03 | Zelf ontwerptekeningen maken voor je keuken

Cursus – 15 Lessen

Dit programma helpt je om stap voor stap zélf jouw droomkeuken te ontwerpen, met online begeleiding van een ervaren interieurarchitect.

04 | De best passende materialen kiezen voor je keuken

Cursus – 15 Lessen – Start 30 maart

Deze module helpt je om voor jouw keuken de materialen te kiezen die het beste passen bij jou, de sfeer die je wilt creëren, de ruimte en je budget.

05 | Een lichtplan maken voor je keuken

Cursus – 17 Lessen – Start 30 maart

Dit programma helpt je om stap voor stap zélf jouw droomkeuken te ontwerpen, met online begeleiding van een ervaren interieurarchitect.

06 |Slim offertes aanvragen en het proces begeleiden

Cursus – 16 Lessen – Start 30 maart

Dit programma helpt je om stap voor stap zélf jouw droomkeuken te ontwerpen, met online begeleiding van een ervaren interieurarchitect.

| Zélf je droomkeuken ontwerpen, uitwerken en laten maken |

Cursus – 59 Lessen 

Dit programma helpt je om stap voor stap zélf jouw droomkeuken te ontwerpen, met online begeleiding van een ervaren interieurarchitect. Het programma bestaat uit 6 uitgebreide modules die ook los aangeboden worden.

Zo help ik je om je droomkeuken te realiseren

In deze module beginnen we met het eindresultaat in gedachten. Stel je voor dat je keuken straks af is….. Hoe zie je voor je dat hij eruitziet? Welke stijl heeft je keuken, hoe beweeg je er doorheen en wat vind je belangrijke kenmerken van jouw droomkeuken. Met verschillende opdrachten en vragen help ik je om helder te krijgen aan welke wensen en eisen jouw keuken moet voldoen. Onze cursussen zijn zowel voor beginners als gevorderden geschikt, en bieden praktische tips, technieken en inzichten om je te begeleiden bij elke stap van het ontwerpproces.

Stapsgewijs je eigen keuken ontwerpen

Je weet misschien best wel goed wat je wilt qua stijl of kleur van je keuken, maar toch loop je vast in het ontwerpproces. Misschien zit je niet op één lijn met je partner en komen jullie er samen niet uit. Je wilt absoluut geen standaardkeuken, maar weet niet goed hoe je dit aanpakt. In dit programma help ik je om de juiste stappen te nemen in de goede volgorde. Ik laat je groter denken, helder kiezen en zorg dat jij aan het einde sterk in je schoenen staat in een keukenwinkel of bij een aannemer.

Wat je leert in deze cursus

 • Weet glashelder wat je wilt: Je begint niet met kleur en stijl, maar met je wensen en eisen voor de keuken. Met een template help ik je om deze glashelder te krijgen. En natuurlijk maak je ook een moodboard. Na deze fase heb je een overzicht van de eisen wat een basis vormt voor je ontwerp.
 • Meet en teken zelf een plattegrond: Je leert om je huidige situatie goed in te meten en op schaal een plattegrond te tekenen die zowel voor jou als voor een leverancier begrijpelijk is. Je moet wel houden van tekenen, want je doet dit met de hand!
 • Maak de perfecte indeling: Ontwerpen is een creatief proces. Je leert hoe je, op basis van het overzicht van je eisen, experimenteert met het indelen van de keuken en verschillende variaties uitprobeert, totdat je echt tevreden bent. Ook hier krijg je weer templates om het makkelijker te maken.
 • Kies de mooiste materialen: Je krijgt handvatten om de materialen te kiezen die passen bij jouw wensen en eisen. Er is bizar veel keuze en ik laat je zien hoe je slim kiest, waar je wel en beter niet op kunt bezuinigen en welke combinaties van materialen goed werken.
 • Weet welke verlichting het beste werkt: Je krijgt heel veel praktische tips over waar verlichting te plaatsen in de verschillende zones van je keuken. En ik geef je de technische kennis, zodat je weet welke lichtbronnen te kopen in de winkel.
 • Sta stevig in je schoenen: Je krijgt advies over het kiezen van de juiste leveranciers en andere zaken om rekening mee te houden als je ontwerp klaar is. Want dan begint het pas echt. Ik zorg dat je stevig in je schoenen staat en help je overzicht houden over het proces.

Jouw keuken, jouw creatie

Of je nu een ervaren ontwerper bent of net begint, onze cursus Eigen keuken ontwerpen is voor iedereen toegankelijk. Meld je nu aan en begin aan het realiseren van jouw visie. Ben je klaar om de keuken van je dromen te ontwerpen?

Deze cursus is voor jou als je….

 • geen standaardkeuken wilt, maar een keuken die perfect past bij jou en aansluit op de ruimte
 • op zoek bent naar maatwerk, maar geen interieurarchitect wil inhuren
 • het ontwerp van je keuken niet aan een keukenleverancier wilt overlaten
 • het leuk vindt om zelf te schetsen en plattegronden te tekenen en zo écht je eigen ontwerp te maken
 • 100% voorbereid naar een aannemer of keukenleverancier wilt gaan
 • een flinke kostenbesparing wilt realiseren in een offertetraject
 • stevig in je schoenen wilt staan bij alle leveranciers waar je mee te maken krijgt in een keukentraject

Doe deze cursus niet als je….

 • even snel een ontwerp voor je keuken wilt maken, we gaan de diepte in en dat kost tijd
 • met 3d software aan de slag wilt, je gaat met de hand tekenen en meten 🙂
 • helemaal ontzorgd wilt worden, je moet echt zelf aan de bak
 • op zoek bent naar keukenstyling, dit programma gaat over het maken van een functioneel ontwerp voor je keuken
 • iemand zoekt om knopen voor je door te hakken, je moet zelf de keuzes maken

Antwoord: Ja! Met Droomhuiscoach kun je zelf je keuken ontwerpen. We bieden verschillende online tools en modules die je stap voor stap begeleiden bij het ontwerpproces, van het schetsen van een initiële layout tot het kiezen van materialen.  

Antwoord: Met een 3D keuken ontwerp tool kun je eenvoudig je keukenruimte visualiseren. Deze tool helpt je bij het plaatsen van kasten, apparatuur en accessoires, zodat je een realistisch beeld krijgt van hoe je keuken eruitziet. Dit alles kun je doen vanuit het comfort van je eigen huis.

Antwoord: Zelf je keuken ontwerpen geeft je de vrijheid om je ruimte precies naar wens in te richten. Het stelt je in staat om je persoonlijke stijl te reflecteren, terwijl je ook rekening houdt met functionaliteit en budget. Bovendien biedt het een diepgaand begrip van je keukenlayout, wat nuttig kan zijn bij toekomstige aanpassingen of verbeteringen.

Antwoord: Om te beginnen met het ontwerpen van je eigen keuken, raden we aan om onze online modules te verkennen. Onze tools helpen je vanaf het eerste begin, dus ook bij het verzamelen van inspiratie en bepalen van je wensen en behoeften. Vervolgens kun je onze tools gebruiken om je ideeën tot leven te brengen.

Antwoord: Zeker! Hoewel je de vrijheid hebt om zelf je keuken te ontwerpen, staat onze interieurarchitect Sander voor je klaar om je te adviseren en te ondersteunen bij elke stap. Van algemene richtlijnen tot specifieke ontwerptips, we helpen je graag om je droomkeuken te realiseren.

Antwoord: Een succesvol keukenontwerp balanceert esthetiek met functionaliteit. Overweeg de workflow in je keuken, zoals de plaatsing van de spoelbak, koelkast en kookplaat, om een efficiënte indeling te creëren. Onze ontwerptools en advies kunnen je helpen bij het maken van keuzes die zowel praktisch als visueel aantrekkelijk zijn.